Agrifood Capital

Waar de innovatie van vandaag, de toekomst van morgen bepaalt

AgriFood Capital heeft de ambitie om de regio Noordoost-Brabant tot topregio in agrifood te maken. Dit moet zorgen voor aantrekkingskracht, samenwerkingsvormen en innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Ingredients Websites, Grafisch ontwerp, Creatief concept
Ingredients Websites, Grafisch ontwerp, Creatief concept
Jaar 2017
web http://www.agrifoodcapital.nl

Probleemstelling
“AgriFood Capital, ik ken de naam, maar wat doen ze nou eigenlijk?” Een veelgehoorde uitspraak onder ondernemers, kennisinstellingen en overheidspersonen in de regio Noordoost-Brabant. Een complexe organisatie met veel belangen, doelgroepen en een veelomvattende boodschap. Een boodschap gericht op een keten aan producenten, onderzoekers, denkers en doeners. De wens om helder en inspirerend te communiceren over de doelstelling en ambitie van AgriFood Capital bracht hen bij Cre8ion.Lab. Maar, hoe klaar je die klus vervolgens?

Strategie
Om tot de kern van de boodschap te komen hebben we een strategisch traject met AgriFood Capital doorlopen. Door intensieve gesprekken met de organisatie en een klankbordsessie met de 3 zeer diverse doelgroepen, kregen we inzicht in het hoe en waarom van de organisatie. We hebben onze bevindingen uitgewerkt in een brandbook, waarin o.a. merkwaarden, merkbelofte, doelgroepen en tone of voice beschreven zijn met ondersteuning van beeldtaal.

Door het uitwerken van persona’s bij de diverse doelgroepen en de belangrijkste contactmomenten in hun beslissingsfases vast te leggen, kregen we inzicht in hoe de groepen benaderd dienen te worden. Als basis hebben we een brandmovie uitgewerkt, die voor alle doelgroepen en vanuit de diverse invalshoeken van de keten aan leveranciers het verhaal van AgriFood Capital vertelt, op een inspirerende manier waarbij identificatie en motivatie voorop staan. Dit dient nu als belangrijk handvat voor de organisatie om hun boodschap over te brengen.

Vanuit die basis hebben we een structuur opgezet voor de vernieuwing van de corporate website. Door nauw overleg in de startfase en onze voorkennis door het grondige strategietraject, hebben we wensen van AgriFood Capital vertaald in een opzet op maat. Een website waarbinnen de uiteenlopende doelgroepen binnen twee keer klikken in informatie worden voorzien. Ook een website waar men ervaringsverhalen kan vinden, visueel uitleg krijgt over de speerpunten en de structuur van de organisatie. Daarnaast nodigt de nieuwe website uit om in contact te komen en mee te doen, om samen de handen uit de mouwen te steken. De website is zo ingericht dat AgriFood Capital zelf de vrijheid heeft om pagina’s uit te breiden met losse templates. Daarnaast zijn Infographics zelf te beheren waardoor deze gemakkelijk up to date te houden zijn.

De boodschap
Making of the brand movie
Brandbook
Brandbook
Marketing uitingen
Wandsticker
Wandsticker
Responsive website
Graphics

Share