BrandLoyalty Corporate Meeting

Growth

2015 is een jubileumjaar voor BrandLoyalty want zij vieren hun 20-jarige bestaan. Reden om extra aandacht te besteden aan hun corporate meeting waarbij het voltallige personeel, bestaande uit maar liefst 500 personen van alle internationale vestigingen, samenkomt op een cruiseschip bij de Italiaanse kust. 
Ingredients Grafisch ontwerp, Creatief concept
Ingredients Grafisch ontwerp, Creatief concept
Jaar 2017
web http://www.brandloyaty-int.com

Growth?
Het thema voor deze corporate meeting is Growth en de marketeers van BrandLoyalty vragen ons om daar met hen een invulling aan te geven. Growth is een thema dat op veel verschillende manier opgevat kan worden en daarom hebben we diverse medewerkers gevraagd wat Growth nu voor hen betekent? Het resulteert in een interne video welke het thema introduceert bij de overige collega’s.

Een online platform (en op zee)
Om ervoor te zorgen dat 500 aanwezigen goed op de hoogte zijn, maken we een nieuw platform waarop alle informatie gecommuniceerd wordt en waarop gegevens van alle collega’s verzameld worden. Het platform bevat hoofdzakelijk de volgende onderdelen: 

 • informatievoorziening in aanloop naar het event;
 • aanmaken van je profiel met zowel werk als privé gerelateerde kenmerken;
 • visualiseren van je (gewenste) vaardigheden;
 • per persoon een personal story (video);
 • zoeken van collega’s en talenten;
 • inzien van je vluchtgegevens.

Al deze data is tijdens de meeting bereikbaar via een server aan dek van het cruiseschip en via een mobiele variant kan iedereen ook gedurende het event nog meer over elkaar te weten komen. Leuk als je die internationale collega nog niet kent!

Scoren met bluetooth beacons
Om ervoor te zorgen dat er voldoende interactie is tijdens het event hebben we hier een beloning aan gekoppeld, een stukje gamification. We maken een Iphone en Android app waarmee ieders naamkaartje gescand kan worden. In het naamkaartje zit een Bluetooth Beacon (ter grote van een twee euro munt) gekoppeld aan het aantal dienstjaren van die persoon. Scan je het naamkaartje dan word je beloond met het aantal punten wat resulteert in badges. 

Ook kun je met de app stemmen op verschillende stellingen om ook op die manier punten te verzamelen.

En verder...
Maken we ook nog diverse bumpervideo’s ten behoeve van de presentaties welke gedurende de 3 dagen gegeven worden.

Nog wat Lab feitjes op een rij:

 • met de invulling van het Growth project is het Talent Wheel ontstaan wat door BrandLoyalty nu gebruikt wordt om nieuwe medewerkers in kaart te brengen;
 • we hebben maar liefst 480 personal story video’s ge-edit, daarin komen 45 nationaliteiten voor;
 • het is de schrik van developers; innovatieve technologie en geen support mogelijk na oplevering. Eenmaal onderweg is er namelijk geen internet meer op het cruiseschip, maar het is allemaal goed gegaan;
 • een beacon kun je instellen met een signaal radius van een paar centimter tot wel 30 meter;
 • het cruiseschip droeg de naam: Silver Spirit.
Growth platform
Growth platform

Share