Meer menselijke interactie, minder digitale handelingen

Content Automation voor Forum Groningen

Bij een eigentijds en toekomstgericht cultureel centrum zoals het Forum Groningen hoort een vernieuwde aanpak op het gebied van marketing en communicatie.De grootste uitdaging is om de hoeveelheid content automatisch te synchroniseren, organiseren, klaar te zetten en duidelijk te presenteren, zodat medewerkers efficiënter werken en bezoekers gemakkelijk hun weg vindenContent automation is de oplossing.

Ingredients Websites, (Web) Development, Experiences
Ingredients Websites, (Web) Development, Experiences
Jaar 2018
web https://www.forum.nl

Het Forum Groningen brengt films, documentaires, debatten, cursussen, events, festivals, talkshows, presentaties en manifestaties over de wereld van vandaag. Alles waar het Forum voor staat, komt online samen. The Cre8ion.Lab bouwde een slim platform met oneindige mogelijkheden op het gebied van content.

4195

Content first voor Forum Groningen

Wanneer je elke week nieuwe content op je website plaatst, wil je je niet bezighouden met het invullen van informatie die op een andere plaats al voorhanden is. Else de Groot, Communicatie Manager bij Forum Groningen: “Op onze vorige website hadden we minder vrijheid, waardoor we onze content niet goed konden aanbieden. Dat gold ook voor de indeling op een pagina. Wat het extra moeilijk maakte, was het aanbod dat steeds breder werd, waardoor onze website als het ware steeds krapper werd. Ook was het toevoegen van losse activiteiten, series en events erg bewerkelijk: programma- en ticketinformatie van elke activiteit moest handmatig ingevuld of aangepast worden. Dat was bovendien erg foutgevoelig.” 

4201

Slimme koppelingen bieden uitkomst

Aan ons de taak om alles wat het Forum Groningen online wil laten zien, slim met elkaar te connecten. Het ervaren Cre8ion-team dook in het creatieve lab om een schaalbaar platform te bouwen waar marketing automation centraal staat. Daarvoor moesten we de juiste verbinding maken tussen bepaalde diensten: dat vroeg om een automatiseringsslag die tijd en kostenbesparend werkt en bovendien maximale vrijheid qua indeling biedt. 

 

Hoe ziet dat eruit? Op de website van Forum Groningen staat content centraal. Gegevens uit systemen als Yesplan, Mailchimp, Ticketworks, AFAS software en Iguana komen samen op het online platform. Die systemen hebben de content al voorgekauwd, dus betreft het vaak een ‘copy-paste-repeat’ actie om de data op jouw eigen website te plaatsen. Onze virtuele collega ‘CAS’ knoopt deze systemen voor het Forum Groningen aan elkaar met slimme connectoren en maakt dubbel werk overbodig. Het CMS-systeem Elocus zorgt ervoor dat alle medewerkers de vrijheid hebben om een pagina in te delen zoals zij dat zelf willen. Want content is storytelling, maar niet elk verhaal heeft dezelfde opbouw. Begin je de pagina met een opvallende video of vertelt een inleidende tekst het verhaal beter? 

4204
4196

Resultaat: tijdswinst is enorm

De tools die we hebben ingezet voor het Forum Groningen zorgen voor meer menselijk contact met de doelgroep en minder digitale handelingen. Else: “we zijn minder dan de helft van de tijd kwijt aan het invoeren van ons wekelijks filmprogramma. Ook het publiceren van gratis activiteiten en series, zoals bibliotheekactiviteiten, gaat nu makkelijker en kost minder tijd, omdat er een koppeling is gerealiseerd tussen ons planningsysteem, ticketsysteem en het CMS. Sindsdien staan er ook vrijwel nooit meer fouten in data, tijden en andere details. Het is bovendien makkelijker om onze homepage te beheren, omdat we geen werk meer hebben aan het maken van korte nieuwsberichtjes: we koppelen nu simpelweg een activiteit of andere pagina en de informatie wordt automatisch erbij geplaatst op de home. Maar nog veel belangrijker: het is ook gewoon weer leuk om onze website te vullen.

4197

Samenwerking

Onze werkwijze? We starten altijd met het verzamelen van inzichten in de markt en de wereld van de klant: dat is ook het fundament voor het online platform van Forum Groningen. Wie is de bezoeker van de website? Wat komt hij daar doen? En hoe verliep zijn klantreis? We brachten deze reis in kaart en inventariseerden welke content nodig was om de online omgeving optimaal in te richten voor de gebruiker. Voor Forum Groningen zijn wij de partner die enerzijds kennis van digitale technologie en media aanbiedt en anderzijds het juiste gevoel voor communicatie en branding meeneemt: check hier het resultaat!

'Het oude CMS was een soort oerwoud van allemaal mapjes en pagina’s vol verschillende soorten content in een vast stramien. Met ons steeds breder en groter wordende aanbod, hadden we veel meer flexibiliteit, vrijheid, automatisering en bovenal maatwerk nodig. De enige optie was compleet opnieuw beginnen. Welke systemen gebruiken we en hoe knopen we die logisch aan elkaar? Samen met The Cre8ion.Lab pakten we die klus aan, en met succes!’

- Else de Groot (communicatie manager Forum Groningen)

4200
4202

Share