Orangebag

De persoonlijke aandacht van Orangebag.nl

Een webshop die haar klanten vertroetelt, kan dat eigenlijk wel? Bij Orangebag.nl bewijzen ze dat elke dag, met veel succes. De klanten van Orangebag.nl ervaren het ontvangen van hun bestelling als een cadeautje, ook al hebben ze het zelf betaald. Verpakt in mooi oranje zijdepapier, altijd voorzien van een persoonlijk handgeschreven kaartje en vaak ook nog met een tijdschrift of andere extraatje. Het levert Orangebag.nl een gemiddelde beoordeling op van 9.1 op kiyoh.nl. Maar liefst 99% van de klanten beveelt Orangebag.nl aan bij vriendinnen. 

Ingredients Websites, Branding, Fotografie, Video productie
Ingredients Websites, Branding, Fotografie, Video productie
Jaar 2017
web http://www.orangebag.nl/
Gedreven door passie voor mode

The Cre8ion Lab is sinds de start in 2005 betrokken bij Orangebag.nl. Oprichtster Tineke Sluiter had destijds geen enkele ervaring in de fashion branche, alleen een passie voor mode. Ze werd geprikkeld een webwinkel op te richten door het verhaal van een vriendin die bang was om bij buitenlandse online shops te bestellen. Ze begon met het online verkopen van samples en kleren van vorige seizoenen. Of zoals ze zelf zegt: “Ik ging gewoon naar de winkels waar ik zelf kwam en vroeg of ik hun oude magazijnvoorraden via internet mocht verkopen.” Wij hebben destijds de eerste webshop voor Orangebag.nl gebouwd en zijn nog altijd dag en nacht bezig met de continue optimalisatie en doorontwikkeling. Overigens draait de webshop nog altijd op dezelfde engine; die solide basis is een juiste keuze gebleken.

Van zolderkamer tot miljoenenomzet

De business case van Orangebag.nl gaat echt van zolderkamer tot bedrijfshal van 1.700 m2, 25 medewerkers en een miljoenenomzet. Vandaag is Orangebag.nl een van de grootste online boutiques van Nederland, met een prachtige collectie in het midden en hoge segment. Haar succes dankt Orangebag.nl aan haar feilloze timing, gevoel voor inkoop én het perfectioneren van de techniek; samen met ons. Het hele jaar rond programmeren we aan de achterkant van de webshop om alles soepel te automatiseren en helemaal af te stemmen op de processen van Orangebag.nl. Zo zijn retourzendingen zijn volledig geautomatiseerd, inclusief het aanmaken van ruiltegoed en creditnota’s. Wat de klant typeert is de aandacht en betrokkenheid bij zelfs het kleinste detail. Niet alleen bij het samenstellen van de collectie, maar ook ten aanzien van de webshop.

Verleiden, inspireren en binden

Zelf benadrukt Tineke Sluiter dat verleiden en inspireren de toverwoorden zijn in online mode. Techniek draagt daar op verschillende manieren aan bij. Zo bouwden we in 2010 de eerste iPad app van Nederland voor Orangebag.nl en hebben we een online loyaliteitsprogramma gebouwd waarbij klanten bij iedere order punten opbouwen voor kortingscoupons. Dit gaat helemaal vanzelf, de klant hoeft er niets voor te doen, maar bouwt wel automatisch een aantrekkelijke korting op. Het belonen en binden van trouwe klanten, is een belangrijke succesfactor voor vrijwel elke webshop. Orangebag.nl loopt ook hierin voorop, met naast de korting exclusieve voorverkoop voor trouwe klanten, cadeautjes en de handgeschreven kaartjes waar zij als een van de eerste mee is begonnen. Lees het gastenboek op orangebag.nl en je staat er verstelt van hoe enthousiast klanten zijn!

Orangebag in the pocket

Momenteel zetten we samen met Orangebag.nl sterk in op mobile. Ook hier weer gaan we voor de best mogelijke functionaliteit. Dat wil zeggen: geen responsive website die zich aanpast aan het device, maar een dedicated webshop die helemaal is ontworpen op een mobiele winkelbeleving. Een totaalbeleving die klopt tot in het kleinste detail; Orangebag in the pocket.
 

Orangebag
Orangebag
Orangebag
Orangebag
Orangebag
Orangebag
Orangebag

Share